Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2022 01:16 - (ЗагаТка "скоро ще отворим - третото очо" (с тринайсти срок за разгаДаване)
Автор: sidhaarta Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1067 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 25.03.2022 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                                                             
imageimage


УЖАС!!!

 КУМИРИ И ЕРЕСИ
Кумири - най-четени!


image
Мировата майка 

 ----------------------------------------------------------------------------------

"... Ето какво се казва в „Агни Йога“: „Как велика е играта на Световната майка! Тя вика децата от далечно поле: „Бързайте, деца, искам да ви науча. Приготвила съм ви зорки очи и отворени уши. Седнете на моето покривало. Ще се учим да летим!“ (§ 60). Така че вълшебното килимче не е било глупост, а една реална възможност, която сега се осъществи – отидохме на Луната. Но тайната не е още открита – енергията е още вън от нас. Умът постигна висоти, цивилизацията даде мотор, но кога ще освободим енергията си с килимчето у нас да бродим... А хора са бродили! – без мотор са надмогвали земното притегляне.

„Приготвила съм ви зорки очи и отворени уши.“ ...  Хомункулите (Хом`ункулус) са създания, създадени в лаборатории или чрез ритуали. Обикновено те са същества, идентични на техните създатели, макар и много по-малки!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Само една светлина няма нито заник, нито изгрев – това е светлината, която Творецът е оставил в душите ни. С очите си може да не я виждаме, но с душите си я живеем. И когато някой потърси там тайната, може да се нарече -  богомолец. Ние сме богове в развитие и следователно нищо страшно няма в това да търсим Бог! Затова нека си върнем като живеене и като преценка онова, което е радвало света и е смущавало световната мисъл, и като забвение е останало в прахоляците на отвъдността, в т. нар. античност...

Мировата Майка! Тя е съхранила човечеството на планетата ни, тя е раждала и възкресявала човека. И щом човекът е развиващ се бог, тя не е лишила Земята от богове в тяхната йерархия!

Има един изключителен брак, hieros gamos – свещения брак между Небе и Земя, след който из утробата на Земята, с благословията на Небето, се раждат боговете, които в подражание на прародителите си – Земята и Небето, раждат свои синове. Човечеството пък в подражание на божествеността си ражда деца. Тази вечна, неизчерпаема утроба, във всички митологии наричана Световна Майка, е и Небесна Царица, както я зове нашето християнство.

Тя в различни исторически времена ще чуе гласа на Вечния, Който ще `и каже: „Ти си благодатна, ти си благословена!“ Ти си Деваки – майката на Кришна, ти си Маиа – майката на Буда, ти си Пурушастра – майката на Зороастър, ти си Мариам – майката на Иисус. Ти си Майката на човешкия род! Но защо точно тези жени са благословени? Защото са пригодни, защото са една симфония – духовна присъственост, в която може да се вложи великото семе, за да се роди Великият Син. Те са теофанията (богоявлението), те са богоизразимостта!

Мировата майка е една от най-сакралните идеи, един проблем, който не може да бъде ограничен в човешкото съзнание, въпреки че човекът прави от него догмат, чрез него дава признание на своя Творец и се осъществява като мирово създание.

Мировата майка – без да е богиня – ражда богове! Тя е в битието на всички стари и нови религии, ражда синове, които стават Божества в съзнанието на милиони.

Безспорно майката на нашия Господ Иисус Христос е не само в тази редица, зидана от световната културна история, от човешкото битие, от религии и олтари, но тя е и най-белязаната между всички мирови майки. Известно е, че буквата „М“ означава утробата на битието, защото това е вълна – двойната вълна, тя символизира Материята. Само Дева Мария взема дейно участие в благовестието, само тя е свидетел на целия житейски и Голготски път на своя Син, Който от утробата `и като свръхестествено рождение полага един естествен човешки живот, дава едно и божествено, и човешко учение. Тя не само Го носи в утробата си, но когато Го занася на кръщение в Иерусалимския храм, чува благослова на праведника Симеон: „Ето, Тоя лежи за падане и ставане на мнозина в Израиля и за предмет на противоречия, – и на сама тебе меч ще прониже душата, – за да се открият мислите на много сърца“ (Лука 2:34-35). Това тя спастря в сърцето и душата си. Можете ли да си представите една майка да научи, че детето, което носи за кръщение и което след това ще придружи във вещание за благовестие и път спасителен и божествен, ще бъде меч в сърцето `и! Какво ли е изпитвала, знаейки, че Той ще бъде страдалец... Отнася Го в Египет, който до Христово време е единствената съкровищница на посвещението. В Египет са съхранени знанията на един преминал континент, владеел дори атомната енергия. Там отиват уж да Го спаси от Ирод. (Това е утешението на юдеите.) После, когато Иисус е на дванадесет години, Го търси в храма. Тя Го съпровожда и на сватбата в Кана Галилейска, а когато иска от Него да направи вино, ще получи укора: „...какво имаш ти с Мене жено?“ (Йоан 2:4) Укорът на Сина не е оскърбление, а и кой може да прави укори!? Той дори укор не прави, прави преценка – съзнание за отговорност пред света – и разделя доктрината на чудесата и доктрината на служението."
 "

Написано от списание "Нур". Ваклуш Толев




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sidhaarta - НАУЧИ НИ!
16.03.2022 21:08
Хомункулите са създания, създадени в лаборатории или чрез ритуали. Обикновено те са същества, идентични на техните създатели, макар и много по-малки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sidhaarta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 490599
Постинги: 453
Коментари: 334
Гласове: 1329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Господня молитва
2. "Отче наш" Обяснение на Господнята молитва
3. Отче наш - от Уикипедия, свободната енциклопедия
4. ВСЕМИРНОТО ПРАВОСЛАВИЕ
5. КРСТ ЈЕ СИЛА И СЛАВА !
6. "Отношението към Св. Богородица в Православието, в сектите, и в нехристиянските учения. Лектор:д-р Десислава Панайотова - директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", който работи при храма.
7. ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА СВ. СИНОД НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ
8. ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО
9. ПРАВОСЛАВИЕ. БГ - Православие България
10. Независим интернет-портал Православие България
11. БИБЛИЯ - КНИГИТЕ НА СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ НА ВЕТХИЯ И НОВИЯ ЗАВЕТ
12. СПИСАНИЕ - ПРАВОСЛАВНА МИСЪЛ
13. СОФИЙСКА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ "СВ. ЙОАН РИЛСКИ"
14. Център за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий"
15. ЦЕНТЪР ЗА ПРОУЧВАНЕ НА НОВИ РЕЛИГИОЗНИ ДВИЖЕНИЯ
16. ЖИВО ПРЕДАНИЕ
17. ПРАВОСЛАВИЕ, БОГОСЛОВИЕ, СЪВРЕМЕННОСТ - ЗАДРУГАТА
18. ВСИЧКО ЗА СВЕТАТА ЕВХАРИСТИЯ - ЛИТУРГИЯТА
19. СЛОВО ЗА МОЛИТВАТА НА СВЕТИ ЕФРЕМ СИРИЕЦ- ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧЕТИВО
20. НЕ РАЗПИТВАЙ
21. ТАЙНИТЕ КОИТО СИ ОТИВАТ С НАС......
22. НИКОГА НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙ.... ТЕ ТИ ДАДОХА ВСИЧКО.
23. БИБЛИОТЕКА - ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ
24. ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ
25. ПРАВОСЛАВНО ПОМАГАЛО
26. ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО.СОМ
27. ДОБРОТОЛЮБИЕ
28. ХРИСТИЯНСТВО И КУЛТУРА
29. ДЯКОНИЯ.БГ
30. ПРАВОСЛАВНА КЛАСИКА