НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- пилешки бутчета/бройката е по желание/
- 4 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 3 червени и 3 зелени чушки
- 1 люто чушле
- 2 моркова
- 50 мл червено вино
- сол,риган или мащерка,червен пипер,червен пушен пипер,черен пипер
- 1 ч.ч. ориз
- 300 мл доматен сок
- сушени домати/ако са от фризера,директно ги нареждам в тавата,ако са много сухи,за кратко ги потапям във вода/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото го задушавам за няколко минути в херметическа тенджера/до полу готовност/.В силно сгорещена мазнина запържвам лука, чушките и моркова.
Към зеленчуците добавям 1 ч.ч. ориз, 1 люто чушле,чесън,сол,червен и черен пипер плюс червен пушен пипер и малко сух риган.
Доливам с топла вода в съотношение 1 към 4/50 мл от водата замествам с виното/.
Изсипвам ориза и зеленчуците в тавата/понякога го приготвям в глинен гювеч/, добавям доматения сок.Нареждам бутчетата /цели или разделени на части/ и сушените домати. Печем на умерена фурна.
ЖЕЛИРАН ДЕСЕРТ С КИВИ И ДИНЯ
Може ли филма "Аватар" да ни д...